Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

Γίνονται εύκολα, με ξηρούς καρπούς της προτίμησής σας κι έχουν την μυρωδιά του πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μου και την έφτιαξα στη γιορτή μου για να κεράσω στη δουλειά. Εκείνη τη μέρα τέσσερις συνάδελφοι μου ζήτησαν τη συνταγή. Μπορείτε να βάλετε όποιους ξηρούς καρπούς θέλετε (καρύδι, φουντούκι, φυστίκι Αιγίνης ή ο,τι θέλετε εσείς) . Θέλει λίγο προσοχή να μην ακουμπήσουν τα σοκολατάκια μεταξύ τους όσο είναι ζεστή ακόμα η σοκολάτα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις φλούδες πορτοκάλι και τις βράζετε με λίγο νερό (να τις σκεπάζει) ώστε να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις ανακατεύετε με τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και τη ζάχαρη.
-
2
Πλάθετε μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν
-
3
Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει και βουτάτε ένα ένα τα καρυδάκια του μείγματος των ξηρών καρπών. Τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα με προσοχή να μην είναι κολητά το ένα στο άλλο και τα βάζετε στο ψυγείο.
Σχόλια (15)