Πολίτικα τυροπιτάκια του πεντάλεπτου με 3 υλικά

Πανεύκολα, τραγανά, πεντανόστιμα,με ελάχιστα υλικά, ιδανικά για κάθε επίσημο και όχι μόνο τραπέζι! Συνταγή της πολίτισσας γιαγιάς μου, συνοδεύει για πολλά χρόνια κάθε μας εκδήλωση! Γίνονται ανάρπαστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο (π.χ. Βηρυτού), τόσο πιο θεικά γίνονται! Το τύλιγμα είναι εύκολο, αρκεί να συνηθίσετε την κίνηση.Αρέσουν πολύ σε όλες τις ηλικίες!Γίνονται πολλά, με ελάχιστα υλικά (ένα ολόκληρο φύλλο κρούστας και μισό κιλό τυρί θα βγάλει 50 τυροπιτάκια!).Το τηγάνισμα δεν καθυστερεί, είναι πανεύκολο, γιατί ροδίζουν αμέσως! Είναι Τέλεια!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι ρολό σε κομμάτια των 8εκ. περίπου. Το ξετυλίγουμε.
-
2
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι το τυρί σε ένα πιάτο, ή το "πατάμε" με το πιρούνι.Προσθέτουμε το αβγό και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο.
-
3
Αν θέλω προσθέτω λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.(Το προτείνω, γιατί απογειώνει τη γεύση!)
-
4
Στην άκρη του φύλλου βάζω ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
-
5
Διπλώνω έτσι, ώστε να δημιουργήσω ένα τρίγωνο και έπειτα ενώνω την εσωτερική πλευρά κάθε τριγώνου προς τα μέσα.
-
6
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά μέχρι να διπλώσω όλο το φύλλο.
-
7
Βρέχω με ελάχιστο νεράκι την άκρη του φύλλου για να κλείσει και να κολλήσει.
-
8
Τα αραδιάζω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
-
9
Ενδιάμεσα βάζω κι άλλο αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο όσες ώρες θέλω, μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι.
-
10
Τηγανίζω σε καυτό λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά και τραγανά! Καλή Απόλαυση!!!
Σχόλια (11)