Πατατοσαλάτα γερμανική πολύχρωμη (Kartoffelsalat)

Πανεύκολη πατατοσαλάτα που συνοδεύει κρέας, λουκάνικα ή κοτόπουλο. Ιδανική για τραπέζια με φίλους ή συγγενείς μιας και μπορείτε να τη φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ ή ώρες νωρίτερα χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είχαμε δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια σε ένα Biergarten (εστιατόριο-μπυραρία) στο Koblenz της Γερμανίας και η φιλική ιδιοκτήτρια μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας τη συνταγή της.Στη σαλάτα αν θέλετε μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο, φρέσκο ή ξερό.Αν δεν έχετε άπλετο χρόνο μπορείτε το σουρωτήρι με τις πατάτες και τα καρότα να το αφήσετε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης ώστε να κρυώσουν γρηγορότερα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα αυγά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να κόβονται με το πιρούνι. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία μπορούμε να κόψουμε τα λαχανικά μας σε μικρότερα κομμάτια.
-
2
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα καρότα πολύ καλά σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε κυβάκια. Δε μας απασχολεί πολύ το σχήμα μιας και στο τέλος θα τα ανακατώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.
-
3
Εν τω μεταξύ σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά (να είναι αρκετά σφιχτά) και τα αφήνουμε και εκείνα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε επίσης σε μικρά κυβάκια.
-
4
Καθαρίζουμε και φιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι.
-
5
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι από τα υγρά της κονσέρβας και το ξεπλένουμεμε άφθονο νερό.
-
6
Στο μπωλ όπου θα βάλουμε την πατατοσαλάτα ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σως μαςτη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
-
7
Προσθέτουμε στη σως τις πιπερίες, το καλαμπόκι, το κρεμμυδάκι, τις πατάτες και το καρότο και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάει παντού.
-
9
Περιμένουμε να κρυώσει τελείως η σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή για ολόκληρο το βράδυ. Σερβίρεται δροσερή, όχι παγωμένη.
Σχόλια (4)