
Μπλανόπιτα ή η πίτα της τεμπέλας

Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα για όσες βαριούνται ή δεν ξέρουν να ανοίξουν φύλλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου γιατί η καλαμποκίσια ζύμη πρέπει να είναι αρκετά λεπτή. Το ταψί να έχει αρκετό λάδι γιατί το καλαμπόκι τραβάει λάδι.Είναι πολύ πιο νόστιμη κρύα παρά ζεστή.Την έμαθα από την πεθερά μου, από την Καρδίτσα, αλλά την βρήκα και στην Ήπειρο που είναι γνωστή σαν μπατσαριά.Από τότε που την πρωτοέφτιαξα οι χορτόπιτες μας έχουν πάντα καλαμποκίσια βάση. Δοκιμάστε την.... Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε το καλαμποκάλευρο με τόσο νερό όσο χρειαστεί έτσι ώστε να γίνει ένας ελαφρύς πολτός.
-
2
Αλατίζουμε και αδειάζουμε τον χυλό σε ένα καλά λαδωμένο ταψί μέχρι να πάει παντού και κρατώντας τον υπόλοιπο.
-
3
Ετοιμάζουμε την γέμιση κόβοντας τα λαχανικά και τριβοντάς τα με αλάτι να φύγουν τα υγρά.
-
4
Προσθέτουμε χοντροκομμένη την φέτα
-
5
Και ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί.
-
6
Στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
-
7
Με αυτό το μίγμα περιχύνουμε την γέμιση έτσι ώστε να σκεπαστεί όλη.
-
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη (περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον φούρνο)
Σχόλια (17)