Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνα και μερέντα. Εξαφανίζεται ταχύτατα!
Λίγα μυστικά ακόμα
σημ.1Το λικέρ μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Προσωπικά, χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βερύκοκο που έδωσε υπέροχο άρωμα στο γλυκό.σημ.2Εκτός από τις νιφάδες σοκολάτας, μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό με αμύγδαλο φιλέ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα.
-
2
Πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να "ποτίσουν" τα μπισκότα.
-
3
Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε.
-
4
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει.
-
5
Κρατάμε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
-
6
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
-
7
Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας "νερά" πάνω από το μίγμα μπισκότων.
-
8
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.
Σχόλια (2)