Μπακαλιαροκεφτέδες

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Γευστικότατες , εμφανίσιμες μπακαλιαρομπουκίτσες! Τέλειος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο με πατατούλες.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κ. μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
  2. Κουρκούτι
  3. 200 γρ. αλεύρι
  4. 50 γρ. κόρν φλάουρ
  5. 1 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
  6. 1 κρόκο αβγού
  7. 330 γρ. μπύρα παγωμένη
  8. 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  9. 1 κ.γ. γλυκάνισο
  10. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας, αφαιρούμε το δέρμα του και τα κόκαλα.

  2. 2

    Κόβουμε το κρέας του μπακαλιάρου, το ρίχνουμε σε μπολ ελέγχοντας να μην έχει κανένα κόκαλο.

  3. 3

    Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει εύπλαστο μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

  4. 4

    Για το κουρκούτι, σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, κορν φλάουερ, το μπέικιν και τα αρωματικά, τα ανακατεύουμε.

  5. 5

    Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κρόκο αβγού, τον χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό, ρίχνουμε το υγρό μέσα στα αλεύρια χτυπάμε με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπύρα σταδιακά.

  6. 6

    Αφήνουμε στο ψυγείο το κουρκούτι 10 λεπτά ως 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.

  7. 7

    Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσουμε στο κουρκούτι.

  8. 8

    Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι περίπου 4-5,τους γυρνάμε κάθε τόσο με κουτάλα τρυπητή, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.

  9. 9

    Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

  10. 10

    Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.

Παρόμοιες συνταγές