Μπακαλιαροκεφτέδες

Γευστικότατες , εμφανίσιμες μπακαλιαρομπουκίτσες! Τέλειος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο με πατατούλες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας, αφαιρούμε το δέρμα του και τα κόκαλα.
-
2
Κόβουμε το κρέας του μπακαλιάρου, το ρίχνουμε σε μπολ ελέγχοντας να μην έχει κανένα κόκαλο.
-
3
Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει εύπλαστο μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
-
4
Για το κουρκούτι, σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, κορν φλάουερ, το μπέικιν και τα αρωματικά, τα ανακατεύουμε.
-
5
Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κρόκο αβγού, τον χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό, ρίχνουμε το υγρό μέσα στα αλεύρια χτυπάμε με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπύρα σταδιακά.
-
6
Αφήνουμε στο ψυγείο το κουρκούτι 10 λεπτά ως 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
-
7
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσουμε στο κουρκούτι.
-
8
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι περίπου 4-5,τους γυρνάμε κάθε τόσο με κουτάλα τρυπητή, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
-
9
Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
-
10
Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.
Σχόλια