Μανιταρόπιτα

Σα τη δοκιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν/μπέικον και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν/ μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου.
-
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.
-
4
Ανοίγουμε το 1ο φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα.
-
5
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (187)