
Γιουβέτσι μοσχάρι

Το γνωστό γιουβέτσι παραδοσιακή συνταγή με κάποιες πινελιές δικές μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας).
-
2
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο,το κριθαράκι (ανάλογα πόσο χώρο στην γάστρα σας έχετε), το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον.
-
3
Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
-
4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα.
-
5
Να το κοιτάτε.
Σχόλια (54)