Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με μαρμελάδα

Ενας ευκολος τροπος να διακοσμησετε την χριστουγεννιατικη πιατελα και να δωσετε χρωμα διπλα στους παραδοσιακους κουραμπιεδες και τα μελομακαρονα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι και την καρυδα. Προσθετουμε το βουτυρο και τον κροκο και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι.
-
2
Τυλιγουμε τη ζυμη με μια πλαστικη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
-
3
Στη συνεχεια κανουμε το ζυμαρι σε ενα ρολο 2 εκατοστα παχυ περιπου και το κοβουμε ανα 1 εκατοστο. Καθε ενα κομματι το κανουμε μπαλιτσα και με τον αντιχειρα μας ανοιγουμε μια τρυπουλα στο κεντρο του.
-
4
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-12 λεπτα σε ενα ταψι με λαδοκολλα.
-
5
Αφου κρυωσουν τα πασπαλιζουμε με αχνη και γεμιζουμε την τρυπουλα με μαρμελαδα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)