Τurtle burgers

Νόστιμο και όμορφο μπέργκερ σε σχήμα χελώνας για μπουφέ και όχι μόνο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα πιτσιρίκια μπορούμε να τα σερβίρουμε με ψωμάκια για χάμπουργκερ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.Κόβουμε στην μέση τα λουκάνικα που θα γίνουν τα πόδια, το κεφάλι και η ουρά της χελώνας.
-
2
Ανοίγουμε στον πάγκο μας το μπέικον, 6 φέτες για κάθε χελώνα.
-
3
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τοποθετούμε πάνω στις φέτες του μπέικον από ένα, κάνουμε "τρύπες" με το δάχτυλό μας στα μπιφτέκια και στερεώνουμε τα πόδια, ουρά και κεφάλι.
-
4
Βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια από 1 φέτα τυρί.
-
5
Με μαχαιράκι χαράζουμε τα ποδαράκια τους τρεις φορές και κόβουμε την άκρη της ουράς να γίνει λίγο μυτερή.Πιάνουμε τις λωρίδες του μπέικον και καλύπτουμε όλο το μπιφτέκι.
-
6
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες πόδια, ουρά και κεφάλι.
-
7
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ της κουζίνας μας 40-45 λεπτά.Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσουν.Διακοσμούμε με μουστάρδα ή κέτσαπ.
-
8
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια