Τούρτα Φουντούκι

Ένα ασυνήθιστο γλυκό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ετοιμασία 30'. Εάν θέλετε φτιάχνετε δικό σας παντεσπάνι. Υπάρχουν διάφορες συνταγές στο site, ή ακολουθήστε αυτή του Παρλιάρου 5 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 125 γρ. αλεύρι, 30 γρ. κακάο Χτυπάς τ' αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Μετά ρίχνεις στο μίγμα ταλεύρι και το κακάο και τανακατεύεις απαλά αλλά γρήγορα με μια σπάτουλα. Βάζεις το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. περίπου και το ψήνεις στο φούρνο για μισή ώρα. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο 1 μέρα. Καλό είναι αφου κρυώσει να το τυλίξεις με μια μεμβράνη και να το βάλεις στο ψυγείο. Έπειτα όταν είναι έτοιμο το κόβεις σε 2 ή 3 μέρη ανάλογα πόσο παντεσπάνι θες και τι πάχος. Κάθε παντεσπάνι το βουτάς σε σιρόπι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
-
2
Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά το μίγμα με μία σπάτουλα.
-
3
Ραντίζουμε τα 2 φύλλα παντεσπάνι με κονιάκ.
-
4
Απλώνουμε τα 3/4 της κρέμας ανάμεσα στα 2 φύλλα παντεσπάνι.
-
5
Σκεπάζουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
-
6
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ή ολόκληρα φουντούκια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)