
Το κοτόπουλο της 26ης Μαρτίου

Φέτος για την 25η Μαρτίου έφτιαξα δύο σκορδαλιές, μία με πατάτα και μία με ψωμί και καρύδια. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ αυτή με τα καρύδια, έλα όμως που δε μου πέτυχε.. Να την πετάξω ούτε λόγος στις μέρες που ζούμε! Αφού λοιπόν δε νηστεύουμε και θα έπαιρνα ούτως ή άλλως κοτόπουλο για τη μικρή μου, δείτε τι προέκυψε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μαγειρευτεί το κοτόπουλο σε ταψί, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Στη γάστρα δε χρειάζεται.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη γάστρα. (Αν δεν υπάρχει γάστρα νομίζω ότι θα γίνει μια χαρά και σε ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο)
-
2
Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να καλυλυφθεί όλο το κοτόπουλο. Δεν προσθέτουμε καθόλου λάδι γιατί η σκορδαλιά θα βγάλει πολύ!
-
3
Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας ή με το αλουμινόχαρτο.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κοτόπουλο).
-
5
Όταν δούμε ότι το κοτόπουλο ψήθηκε, αφαιρούμε το καπάκι και το αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 220, να πάρει χρώμα και να σχηματίσει κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια