Το κέικ της μαμάς

Πρόκειται για ένα νόστιμο και πολύ μαλακό κέικ λόγω του ελαιόλαδου που περιέχει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ελαιόλαδο κρατά το κέικ μαλακό για περισσότερες μέρες. Το έφτιαχνε η μητέρα μου και εξαφανιζόταν την ίδια μέρα.. Καλή επιτυχία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα μετά απο λίγο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι το οποίο έχουμε πρώτα ανακατέψει μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
-
3
Τέλος, λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα.
-
4
Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190οC για 50 λεπτά περίπου.
-
5
Κάνουμε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι...
-
6
Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σχόλια