Το κέικ της μαμάς

soula83
soula83 @cook_8487701
Αρτα,Ελλαδα

Πρόκειται για ένα νόστιμο και πολύ μαλακό κέικ λόγω του ελαιόλαδου που περιέχει. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ελαιόλαδο κρατά το κέικ μαλακό για περισσότερες μέρες. Το έφτιαχνε η μητέρα μου και εξαφανιζόταν την ίδια μέρα..  Καλή επιτυχία!

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

1 μεγάλο κέικ
  1. 5 αυγά
  2. 2 ποτήρια ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι λάδι
  4. 1 ποτήρι γάλα
  5. 1 μπέικιν
  6. 2 βανίλιες
  7. ξύσμα πορτοκαλιού
  8. 3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα μετά απο λίγο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι το οποίο έχουμε πρώτα ανακατέψει μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.

  3. 3

    Τέλος, λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα.

  4. 4

    Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190οC για 50 λεπτά περίπου.

  5. 5

    Κάνουμε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι...

  6. 6

    Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια

soula83
soula83 @cook_8487701
Το λαδι που χρησιμοποιο για το συγκεκριμένο κεικ ειναι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Από

soula83
soula83 @cook_8487701
στις
Αρτα,Ελλαδα

Παρόμοιες συνταγές