
Τυροψωμάκια 3

Είναι μια συνταγή που την είχα δοκιμάσει απο μια άλλη ιστοσελίδα και μου άρεσε πολύ. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
4menu.gr την δοκίμασα και ελπίζω να σας αρέσει! Καλή επιτυχεία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.
-
2
Παράλληλα, σε λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι και στην τρύπα που σχηματίζουμε στο κέντρο ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι, το βούτυρο λιωμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.
-
3
Αφού ομογενοποιηθεί και γίνει η ζύμη εύπλαστη, την σκεπάζουμε με ένα πανάκι και την αφήνουμε να φουσκώσει.
-
4
Τέλος, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τα δουλεύουμε για λίγη ώρα με το χέρι.
-
5
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες, σχετικά μικρές, τις στρογγυλεύουμε και τις πατάμε με την παλάμη έτσι ώστε στις επιφάνειές τους να τοποθετήσουμε λίγη από τη γέμιση.
-
6
Έπειτα τις κλείνουμε με το χέρι, τους δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει και τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, αφήνοντάς τις για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (30 λεπτά).
-
7
Τέλος, όταν φουσκώσουν, τις αλείφουμε με τον κρόκο, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC, ώσπου να ροδίσουν.
Σχόλια