Τέλεια καρυδόπιτα με κρέμα

Μία εύκολη και δροσιστική καρυδόπιτα που αν την κάνετε μια φορά...σίγουρα θα την ξανακάνετε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν αν βάλετε από πάνω την κρέμα να μην κόψετε την καρυδόπιτα σε κομμάτια όταν τη σιροπιάζετε.Η κρέμα κάνει όλη τη διαφορά!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
3
Χτυπάω στο μπλέντερ τα καρύδια (όχι να γίνουν σκόνη) να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύω σε ένα μπώλ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
4
Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύω απαλά και προσθέτω τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).
-
5
Προσθέτω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
-
6
Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*35 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
-
7
Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και κάνω το σιρόπι.
-
8
Περιχύνω την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και κατευθείαν κάνω και την κρέμα.
-
9
Στο κρύο γάλα ρίχνω τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύω να διαλυθούν. Μετά βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει και ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σχόλια (25)