Τάρτα-cheese cake με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τάρτα με γέμιση φυστικοβούτυρου και cream cheese σε βάση σοκολατένιων μπισκότων!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όχι,δε βάζουμε κρέμα γάλακτος διαίτης.Εκτός από το γεγονός πως χάνει νοστιμιά το γλυκό,υπάρχει κίνδυνος να μη σφίξει η κρέμα. Το γλυκό αυτό είναι πολύ πλούσιο και λιγωτικό,οπότε σερβίρουμε μικρά κομμάτια. Σας παρακαλώ,μη βάλετε υποκατάστατο άρωμα βανίλιας.Προσπαθήστε να βάλετε αυθεντικό απόσταγμα. Μπορείτε να μη βάλετε τη γκανάζ αν δε θέλετε. Καλή τύχη!)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοκολατένια βάσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με τις αντιστάσεις στο ''πάνω-κάτω''. Βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Έχουμε έτοιμο ενα ταψί για τάρτες, διαμέτρου 23 cm. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.Σε ένα μεγάλο μπολ,ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά για τη βάση μας.Στρώνουμε τη ζύμη μας στο ταψί και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
ΓέμισηΣε ένα μπολ, χτυπάμε το cream cheese και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει ελαφρά. Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα στο μίγμα του φυστικοβούτυρου και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στη σοκολατένια μας βάση, καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην ''πετσιάσει'' η κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες.
-
3
Γκανάζ σοκολάταςΛίωνουμε τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μπεν-μαρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τη γκανάζ, πάνω από τη τάρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)