Τα πεϊνιρλάκια της Ζωίτσας

Αφράτα πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια που θα σας ξετρελάνουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό ειναι να είναι μαλακιά η ζύμη και να φουσκώσει καλά.Προσοχη στο κλείσιμο να μείνει η μέση ξεσκέπαστη!Μόνο τις άκρες ενώνουμε!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και ξεκινάμε το ζύμωμα. Το γάλα το ριχνουμε σταδιακά μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.
-
2
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μια ώρα να φουσκώσει αρκετά.
-
3
Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε με τα δάχτυλα ωστε να γίνουν ελαφρώς μακρόστενα.
-
4
Βάζουμε στο κέντρο μια λωρίδα μπέικον και μια λωρίδα γκούντα. Διπλώνουμε τη μια ακρη πανω στη γέμιση και την άλλη άκρη την τραβάμε ελαφρώς να φτάσει επάνω και πίσω απο την προηγούμενη.Το ιδιο κάνουμε και στην αλλη μερια. Μην ανησυχήσετε αν δεν εχουν τέλεια εμφάνιση, θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν μέσα στο ταψί και θα γίνουν τέλεια. Αν δυσκολευτείτε στο κλείσιμο,ενώστε απλά τις ακρες τη μια πάνω στην άλλη.
-
5
Αφού φουσκώσουν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά αφού πρώτα τα αλείψουμε με αυγό.Είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να ροδίζουν!
Σχόλια (9)