
Σπιτικοί κύβοι λαχανικών

Μία φίλη μου έδωσε πριν από καιρό αυτή τη συνταγή, θυμίζοντάς μου ότι με αγάπη για αυτούς που είναι δίπλα σου αλλά και για αυτό που κάνεις και με υπομονή, μπορείς να έχεις θαυμάσια (και υγιεινά) αποτελέσματα. Οι σπιτικοί “κύβοι” είναι ένα γευστικότατο προϊόν, και παράλληλα αγνό και υγιεινό, κατάλληλο για μικρά παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δώσετε το δικό σας στυλ στους σπιτικούς σας κύβους, παίζοντας με τα χορταρικά και -κυρίως- τα αρώματα. Φτιάχνει ποσότητα ικανή για να βγάλετε όλο τον χειμώνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε το αλάτι στον πάτο μιάς αντικολλητικής κατσαρόλας.
-
2
Τοποθετήστε από πάνω το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια.
-
3
Από πάνω τοποθετήστε, πάλι κομμένα σε κομματάκια, τα χορταρικά.
-
4
Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή ένταση και πολύ αργά (2 ώρες και πάνω), με την κατσαρόλα σκεπασμένη.
-
5
Όταν όλα έχουν μαγειρευτεί καλά και είναι πολύ μαλακά, περάστε όλα τα υλικά (όχι και το αλάτι, έτσι;) από το μίξερ.
-
6
Τοποθετήστε τον πολτό που θα πάρετε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για τόσο χρόνο όσο να στεγνώσει εντελώς το περιεχόμενό του (πρέπει να μοιάζει με στεγνή κρούστα).
-
7
Αφήστε το να κρυώσει και ξαναπεράστε από το μίξερ.
-
8
Βάλτε το σε γυάλινα βαζάκια και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
-
9
Το γευστικό αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό των έτοιμων κύβων εμπορείου αλλά δεν περιέχει συντηρητικά και είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά ή και για άτομα που ακολουθούν κάποια ιδιαίτερη δίαιτα.
Σχόλια (61)