
Σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Αυτη η συνταγη ειναι σκετη απολαυση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απο το βιβλιου ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ της Κων/νας Αθανασιου.Εκδοσεις Φυτρακη.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζετε το γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη και την κανελα. Αποσυρετε το σκευος απο τη φωτια, αφηνετε για λιγη ωρα να τραβηξουν τα υλικα το αρωμα της κανελας και κατοπιν πεταμε τα ξυλακια.
-
2
Προσθετετε πρωτα τη λιωμενη σοκολατα και κατοπιν το κακαο και ανακατευετε μεχρι να διαλυθει το κακαο και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
-
3
Χτυπατε το ασπραδι σε σφιχτη μαρεγκα και το ενσωματωνετε στο μειγμα.
-
4
Παγωνετε στην καταψυξη με τον παραδοσιακο τροπο.
Σχόλια (8)