Σπανακοτυρόπιτα τέλεια

Μια υπέροχη πιτούλα που θα λατρέψετε μικρή και μεγάλη... Δοκιμάστε την και θα με θυμηθήτε...
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν την βγάζω από τον φούρνο,την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και μετά την σκεπάζω με μια πετσέτα και από πάνω βάζω και μια σακούλα...Aυτό το κάνω για να μαλακώσει η πίτα μου γιατί δεν μας αρέσει και πολύ τραγανή...
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθή τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
-
2
Αποσύρουμε από την φωτιά και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
-
3
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, τα τυριά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
-
5
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα από κάτω, μετά βάζουμε λίγο από την γέμιση, ξανά ένα φύλλο, λίγο γέμιση και συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσει η γέμιση. Κρατάμε 2 φύλλα για να την σκεπάσουμε.
-
6
Αφού τελειώσουμε την χαράζουμε και την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πίτα μας. Καλή επυτυχία...
Σχόλια (4)