Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Νοστιμότατη σπανακόπιτα. Τρώγεται και κρύα και ζεστή.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια, τα πράσσα, τον άνηθο και το σπανάκι, λίγο πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά..
-
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και κλείνουμε το μάτι.. αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση ελαφρά..
-
3
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
-
4
Παίρνουμε από την ζύμη τα 3/4 και ανοίγουμε φύλλο για το κάτω μέρος του ταψιού ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του. Του αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο λάδι.
-
5
Στρώνουμε την μισή γέμιση και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια την μισή φέτα.
-
6
Από το υπόλοιπο ζυμάρι παίρνουμε λίγο να το ανοίξουμε ώστε να το βάλουμε στο κέντρο της πίτας.
-
7
Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
-
8
Ανοίγουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και έτσι κλείνουμε την πίτα.
-
9
Αλείφουμε με λάδι και βούτυρο, την κόβουμε και ψήνουμε στους 180 χωρίς αέρα για περίπου μία ώρα.
Σχόλια (101)