Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι

Συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.
-
2
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
-
3
Τα σουρώνουμε, αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λαδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-
4
Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)