Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
  2. 8 πομοντόρια κομμένα στη μέση και έπειτα σε κυβάκια
  3. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  4. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 120 ml ελαιόλαδο
  6. 3 κ. σ. χυμός λεμονιού
  7. 150 γρ. κρασοτύρι χοντροτριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί
  8. 100 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, χοντροσπασμένα{σε όσους αρέσουν}
  9. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.

  2. 2

    Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

  3. 3

    Τα σουρώνουμε, αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λαδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (2)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Δροσερή και άκρως ενδιαφέρουσα. Απλώς έκοψα τα φασολάκια ώστε να είναι εύκολο να \"πιαστούν\" με το πηρούνι και να μην εξέχουν. Σ\'ευχαριστούμε.

Κορυφαία αναζήτηση σε

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.

Παρόμοιες συνταγές