Ρολλά μελιτζάνας γεμισμένα με κιμά

Όταν βγουν από τον φούρνο στο τραπέζι, δεν μένει τίποτα!
Recipe by Fucshia
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τις σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι (1-2 λεπτάκια)
-
2
Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα κουκουνάρια, τον μαιντανό, την κέτσαπ, το τυρί και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
-
3
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί ορθογώνιο.
-
4
Φτιάχνουμε ένα ένα τα ρολάκια, παίρνοντας μία φέτα μελιτζάνας και βάζοντας γέμιση (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) μέχρι να μπορεί να διπλωθεί σε ρολλό, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
-
5
Βάζουμε τα ρολλάκια σε παράταξη σαν να είναι στρατιωτάκια για να μην κουνηθούν στο ψήσιμο!
-
6
Μόλις τα ετοιμάσουμε όλα, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το κονκασέ, λίγο αλάτι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα ρολλάκια έτσι ώστε να πάει παντού.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι δεν υπάρχει πολύ ζουμί στο ταψί!
Σχόλια (5)