Ρολά με πράσο και κιμά

Είναι μια πεντανόστιμη πίτα με τέλεια γέμιση και φανταστικό φύλλο. Φτιάξτε τη και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Η συνταγή είναι από το πρωϊνό του ΑΝΤ1 και την Αργυρώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας περισσέψει φύλλο, βάλτε σε ένα μπολ φέτα και λιώστε την με το πηρούνι. Προσθέστε ένα αβγό, regato τριμμένο και ό,τι άλλο τυρί θέλετε και γεμίστε με τον ίδιο τρόπο το φύλλο που σας περίσσεψε. Γίνονται υπέροχα ρολά τυριού!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
-
3
Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας μας και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει (μας έπεσε περισσότερο νερό) πασπαλίζουμε με αλεύρι. Την σκεπάζουμε για 30’ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
5
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τα πράσα με μισό φλιτζάνι νερό. Τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον διαλύουμε με την κουτάλα (ξύλινη κατά προτίμηση) καθώς ανακατεύουμε. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο τραχανά και το γάλα. Αν δεν έχουμε ξινόχοντρο, μπορούμε να βάλουμε κανονικό τραχανά. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά να λιώσει ο τραχανάς.
-
6
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Στο τέλος η γέμισή μας θα είναι στεγνή.
-
7
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη φέτα και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
-
8
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο προσθέτοντας αλεύρι ανοίγοντάς το. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, διπλώνουμε τα πλαϊνά ώστε να γίνει το σχήμα του σαν παραλληλόγραμμο.
-
9
Γεμίζουμε κατά μήκος με το 1/5 της γέμισης και γυρίζουμε το φύλλο μία φορά να κλείσει τη γέμιση.
-
10
Στη συνέχεια, για να μην ανοίξει το ρολό μας από το πάνω και κάτω μέρος, γυρίζουμε προς την πλευρά της γέμισης το φύλλο μας από την πάνω και κάτω πλευρά.
-
11
Ολοκληρώνουμε το «ρολάρισμα» και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί με το σημείο που τελείωσε το τύλιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξει. Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
-
12
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 C στην κάτω αντίσταση και για 60-70 λεπτά επιπλέον (ανάλογα το φούρνο) στις πάνω και κάτω αντιστάσεις να ροδίσουν καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια