Φωτογραφία της συνταγής Ροβανή Θιακιά

Ροβανή Θιακιά

melitzana
melitzana @cook_8452037

Η Ροβανή δεν έχει καμία σχέση με το ραβανί. Προκειται για παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης με ιδιαίτερη γεύση... Μονο για τους τολμηρούς ! Σας προκαλώ! Εμεις οι Θιακοί την λατρεύουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απο το βιβλίο "Κάτσετε να σας βάλω να φάτε".

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

  1. 750 γρ. ρύζι γλασέ αλεσμένο
  2. 2 κιλά μέλι
  3. νερό
  4. 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  5. 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  6. γαρύφαλλο ολόκληρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε μισό ποτήρι νερού-μέλι και το κρατάμε.

  2. 2

    Βάζουμε το υπόλοιπο μέλι σε κατσαρόλα με νερό υπολογισμένο σε διπλάσια ποσότητα του μελιού.

  3. 3

    Προσθέτουμε την ζάχαρη.

  4. 4

    Οταν αρχίζουν να ζεσταίνονται ανακατεύουμε.

  5. 5

    Παίρνουμε μια κουταλιά απο το μίγμα και το προσθέτουμε στο αρχικό μισό ποτήρι μελιού.

  6. 6

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.

  7. 7

    Οταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι.

  8. 8

    Οταν η ζύμη ξεκολλάει απο τα τοιχωματα το γλυκό είναι ετοιμο.

  9. 9

    Λαδώνουμε ενα ταψι και ρίχνουμε μεσα την ζύμη με κουτάλι για να εχουμε λεία επιφάνεια.

  10. 10

    Χαράζουμε σε κομμάτια. Καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι ενα γαρύφαλλο

  11. 11

    Ψήνουμε για μια ώρα στους 160. Το γλυκό γίνεται ροδόξανθο και τότε το περιχύνουμε το το σιρόπι που έχουμε κρατήσει.

  12. 12

    Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Οταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

elenikolas
elenikolas @cook_8450672
Μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η παραδοσιακή συνταγούλα σου, θα ήθελα πάρα πολύ να την δοκιμάσω αλλά έχω λίγες απορίες: ρύζι αλεσμένο εννοείς ρύζι που το έχουμε αλέσει προφανώς στο multi χοντροκομμένο ή ριζάλευρο?\nΣτην οδηγία 5 εκεί που λες κουταλιά από το μείγμα εννοείς κουταλιά της σούπας που τρώμε ή την μεγάλη κουτάλα που σερβίρουμε? και φαντάζομαι το μισό ποτήρι μέλι με τη κουταλιά απ το μείγμα είναι το σιρόπι με το οποίο σιροπιάζουμε στο τέλος το γλυκό?\nΣε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Από

melitzana
melitzana @cook_8452037
στις

Παρόμοιες συνταγές