
Ροβανή Θιακιά

Η Ροβανή δεν έχει καμία σχέση με το ραβανί. Προκειται για παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης με ιδιαίτερη γεύση... Μονο για τους τολμηρούς ! Σας προκαλώ! Εμεις οι Θιακοί την λατρεύουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απο το βιβλίο "Κάτσετε να σας βάλω να φάτε".
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε μισό ποτήρι νερού-μέλι και το κρατάμε.
-
2
Βάζουμε το υπόλοιπο μέλι σε κατσαρόλα με νερό υπολογισμένο σε διπλάσια ποσότητα του μελιού.
-
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη.
-
4
Οταν αρχίζουν να ζεσταίνονται ανακατεύουμε.
-
5
Παίρνουμε μια κουταλιά απο το μίγμα και το προσθέτουμε στο αρχικό μισό ποτήρι μελιού.
-
6
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
-
7
Οταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι.
-
8
Οταν η ζύμη ξεκολλάει απο τα τοιχωματα το γλυκό είναι ετοιμο.
-
9
Λαδώνουμε ενα ταψι και ρίχνουμε μεσα την ζύμη με κουτάλι για να εχουμε λεία επιφάνεια.
-
10
Χαράζουμε σε κομμάτια. Καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι ενα γαρύφαλλο
-
11
Ψήνουμε για μια ώρα στους 160. Το γλυκό γίνεται ροδόξανθο και τότε το περιχύνουμε το το σιρόπι που έχουμε κρατήσει.
-
12
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Οταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)