Φωτογραφία της συνταγής Προφιτερόλ με πολύ σοκολάτα
Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

  1. για τα σού
  2. 4 αυγά
  3. 75 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
  4. 250 ml νερό
  5. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  6. 1 κουτάλι ζάχαρη
  7. 150 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
  8. για την κρέμα πατισερί
  9. 1/2 κιλό γάλα
  10. 125 γραμ. ζάχαρη
  11. 100 γραμ. αλεύρι μαλακό
  12. 1 1/2 κροκάδια
  13. λίγο βανίλια
  14. 1 μεγάλο μπολ πραλίνα
  15. αμύγδαλο
  16. για τη σοκολάτα
  17. 250 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη
  18. 50 γραμ. βούτυρο
  19. 50 γραμ. γάλα
  20. για το στόλισμα
  21. αμύγδαλο
  22. σαντιγί
  23. κερασάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε το βούτυρό για να λιώσει.

  2. 2

    Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο μίγμα.

  3. 3

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε μέσα σε ένα κορνέ Βγάζουμε τα σουδάκια σε ένα ταψάκι πιέζοντας το κορνέ και αφήνοντας λίγη ποσότητα ζύμης κάθε φορά

  4. 4

    Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει

  6. 6

    Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

  7. 7

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη.

  8. 8

    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

  9. 9

    Σε μια λεκάνη, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε.

  10. 10

    Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση τους, όπου ρίχνουμε τα κροκάδια.

  11. 11

    Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

  12. 12

    Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει

  13. 13

    Προσθέτουμε στην κρέμα την πραλίνα και το αμύγδαλο, όση ποσότητα θέλουμε και ανακατεύουμε.

  14. 14

    Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε μ' αυτήν ένα ένα τα σουδάκια, αφού προηγουμένως τα ανοίξουμε στην μέση.

  15. 15

    Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και στη βάση του στρώνουμε μια δόση από την κρέμα σοκολάτας.

  16. 16

    Μετά βάζουμε τα σουδάκια

  17. 17

    Στη συνέχεια στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

  18. 18

    Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια και αμύγδαλα

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Παρόμοιες συνταγές