Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε το βούτυρό για να λιώσει.
-
2
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο μίγμα.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε μέσα σε ένα κορνέ Βγάζουμε τα σουδάκια σε ένα ταψάκι πιέζοντας το κορνέ και αφήνοντας λίγη ποσότητα ζύμης κάθε φορά
-
4
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
-
6
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
-
7
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη.
-
8
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
-
9
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε.
-
10
Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση τους, όπου ρίχνουμε τα κροκάδια.
-
11
Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-
12
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει
-
13
Προσθέτουμε στην κρέμα την πραλίνα και το αμύγδαλο, όση ποσότητα θέλουμε και ανακατεύουμε.
-
14
Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε μ' αυτήν ένα ένα τα σουδάκια, αφού προηγουμένως τα ανοίξουμε στην μέση.
-
15
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και στη βάση του στρώνουμε μια δόση από την κρέμα σοκολάτας.
-
16
Μετά βάζουμε τα σουδάκια
-
17
Στη συνέχεια στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
-
18
Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια και αμύγδαλα
Σχόλια (2)