Πουρές πράσου

Γεύση έντονη, υφή απαλή, ένα συνοδευτικό για χοιρινό κυριώς αλλά και ψάρι βεβαίως-βεβαίως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε τούτο τον πουρέ η πατάτα παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση. Δεν μπαίνει απλά για να τελειοποιήσει την υφή του. Γι αυτό δοκιμάστε την αναλογία που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας γευστική παλλέτα, πάντα σε συνδυασμό με το κυρίως πιάτο σας.Η κρέμα και το βούτυρο αφορούν στην κλασική συνταγή αυτού του πουρέ. Η γνώμη μου είναι πως ο συνδυασμός αυτός είναι παντελώς άκυρος, όμως δοκιμάστε το, γούστα είναι αυτά.Αν δεν θέλετε το χρώμα να είναι πράσινο, αποφύγετε να βάλετε αυτό το μέρος.Αρώματα του ταιριάζουν είναι το μοσχοκάρυδο, η λουϊζα, το φασκόμηλο και ο άνηθος.ούμε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα πράσσα. Θα χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο από το πράσινο μέρος τους μπορούμε.
-
2
Σουρώνουμε καλά. Τα πράσσα αρνούνται να σουρώσουν, οπότε θα τα βοηθήσουμε ζουλώντας με τα χεράκια.
-
3
Πολτοποιούμε καλά. Εδώ θα φανεί το πόσο σωστά καθαρίσαμε τα πράσσα μας. Αν απομακρύναμε όλα τα φύλλα με τις χονδρές ίνες. Αυτό μας απασχολεί καθαρά για αισθητικούς λόγους, οπότε αν σας παιδεύει, χρησιμοποιήστε ένα δυνατότερο μηχάνημα.
-
4
Κατα την ταπεινή μου γνώμη ο πουρές σας είναι έτοιμος, ήδη, από το προηγούμενο βήμα. Όλος ο λοιπός κόσμος συνεχίζει, όμως, οπότε ας μεταφέρουμε τον πολτό σε μέτρια φωτιά, για να αναμίξουμε την κρέμα και το βούτυρο. Τέλος θα καρικέψουμε και είμαστε έτοιμοι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια