Πολίτικο Θεσσαλονίκης

Η βάση είναι μια παραλλαγή Σάμαλι. Γίνεται ένα νοστιμότατο γλυκό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπεικιν και την κοπανισμένη μαστίχα (την κοπανίζουμε μαζί με μια κουταλιά σιμιγδάλι στο γουδί, γιατί η μαστίχα "κολάει") και τα ανακατεύουμε.
-
2
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το γάλα και την σόδα, και ανακατεύουμε.
-
3
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε το μίγμα εως ότου γίνει αρκετά σφιχτό, αλλά να απλώνετε έυκολα.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 25Χ33cm ή στρόγγυλο 32cm και το απλώνουμε με μία σπάτουλα για να πάει παντού. Ενα κολπάκι για να στρώσει ομοιόμορφα το μίγμαΤο χτυπάμε από κάτω με το χέρι η στον πάγκο 5-6 φορές για να απλωθεί μόνο του.
-
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος),στον αέρα* και το βάζουμε περίπου μισή ώρα να ψηθεί.
-
6
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και το βράζουμε περίπου 8 λεπτά.
-
8
Με κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο, λίγο με ένα κουτάλι σούπας, και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
9
Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για 5 λεπτά με το μίξερ
-
10
Αδειάζουμε την κρέμα στο γλυκό και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
-
11
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, να δέσει η κρέμα με το γλυκό.
Σχόλια (25)