Πλατύ στο ταψί

Παραδοσιακό τυρόψωμο με απλά υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κέρδισε χρόνο! Για να φουσκώσει η ζύμη μας γρηγορότερα την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το αλάτι και το ξύδι.
-
2
Ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
-
3
Ζυμώνουμε καλά και προσέχουμε η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
-
5
Όταν διπλασιαστεί περίπου ο όγκος της, την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί κουζίνας, το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι.
-
6
Ρίχνουμε πάνω την μισή ποσότητα της φέτας και του λαδιού και διπλώνουμε στα τέσσερα τη ζύμη, ώστε να καλυφθούν τα υλικά.
-
7
Ανοίγουμε πάλι τη ζύμη, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα φέτας και λαδιού και ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με πριν.
-
8
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ταψί για μία περίπου ώρα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
-
10
Το παραδοσιακό μας τυρόψωμο είναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια