Πίτα με ζαμπόν και αυγά

Είναι παραδοσιακή Αγγλική συνταγή για το πρωινό ή το brunch των Χριστουγέννων. Μια εκπληκτική πίτα σε όψη και γεύση. Είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά. Την έχω φτιάξει όταν χρειαζόμουν γρήγορο φαγητό και έχει γίνει ανάρπαστη. Τις ευχαριστίες μου για τη συνταγή στη Stephanie Jaworski
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά τα αυγά τους χωρίς γκρίνιες. Μπορεί να είναι περίεργη η κατασδκευή της αλλά η γεύση της θα σας αποζημιώσει!!!! Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
-
2
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
-
3
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν.
-
4
Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια).
-
5
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
-
6
Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.
-
7
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
-
8
Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ».
-
9
Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα. Για την επικάλυψη της πίτας, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
-
10
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
-
11
Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
-
12
Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
-
13
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Σχόλια (21)
Όλο το βράδυ ονειρευόμουν με ..... τον ουρανίσκο.
Την επόμενη φορά ..... θα δώσω και στη κόρη μου. Αυτήν η ευχαρίστηση κρατήθηκε ..... εντός των τειχών