
Πένες με κοτόπουλο και σάλτσα ροκφόρ

Μια εύγεστη συνταγή με αρκετές θερμίδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν βράσουμε τις πένες ή οποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε καλό θα ήταν να μη ρίξετε αλάτι στο νερό γιατί θα βγεί πολύ αλμυρό μετά, λόγω του ροκφόρ. Ρίξτε μόνο λίγο λάδι στο νερό για να μη κολλήσουν. Μπορούμε ν'αφαιρέσουμε το κοτόπουλο τελείως ή να το αντικαταστήσουμε με μπεικον.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες (al dente).
-
2
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι.
-
3
Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει λίγο.
-
4
Κατόπιν ρίχνουμε τη πιπεριά και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
-
5
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σκόρδο.
-
6
Μόλις σωταριστούν καλά ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο. Τ' αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
-
7
Μόλις βράσει το κοτόπουλο ανοίγουμε τη κατσαρόλα να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
-
8
Την αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και να δέσει, σβήνουμε τη φωτια και ρίχνουμε το ροκφόρ σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κλείνουμε τη κατσαρόλα κι αφήνουμε να λίωσει το ροκφόρ. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε ελαφρα...
-
9
Αν θέλουμε ρίχνουμε τις πένες στη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλλιώς καίμε με βούτυρο τις πένες και τα σερβίρουμε ξεχωριστά.
Σχόλια (6)