Παγωτό Φυστίκι

Kauteri
Kauteri @Marw79
Μυτιληνη,Ελλάδα

Εύκολο και νόστιμο παγωτό με όλη τη γεύση και το άρωμα του φυστικιού!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν βρείτε ανάλατα φυστίκια μπορείτε να αυξήσετε τη δόση της ζάχαρης στα 230 γρ και να μην προσθέσετε καθόλου αλάτι στο γάλα.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

1 λίτρο παγωτό
  1. 210 γρ. φυστίκια κελυφωτά ανάλατα
  2. 250 γρ. γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
  3. 180 γρ. ζάχαρη
  4. 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  5. 5 κρόκοι αυγών
  6. 0.5 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου ή 2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
  7. 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  8. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα φυστίκια από το κέλυφος τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη να γίνουν σαν πούδρα.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα φυστίκια, τη μαστίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου, το αλάτι να ζεσταθούν.

  4. 4

    Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

  6. 6

    Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

  7. 7

    Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (6)

july88
july88 @cook_8468542
Μμμ και αυτές τις μέρες ψαχνόμουν για συνταγή για παγωτό φυστίκι.\r\nθα τα φτιάξω από βδομάδα. Θα ΄θελα να σε ρωτήσω, όταν λές κέλυφος εννοείς τη λεπτή φλούδα απ΄έξω έτσι δεν είναι? να μείνει μόνο το πράσινο.\r\nΔεν έχω παγωτομηχανή αλλά θα το προσπαθήσω με τον απλό τρόπο.

Από

Kauteri
Kauteri @Marw79
στις
Μυτιληνη,Ελλάδα