Παγωτό Φυστίκι
Εύκολο και νόστιμο παγωτό με όλη τη γεύση και το άρωμα του φυστικιού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε ανάλατα φυστίκια μπορείτε να αυξήσετε τη δόση της ζάχαρης στα 230 γρ και να μην προσθέσετε καθόλου αλάτι στο γάλα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα φυστίκια από το κέλυφος τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη να γίνουν σαν πούδρα.
-
2
Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα φυστίκια, τη μαστίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου, το αλάτι να ζεσταθούν.
-
4
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
-
5
Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
-
6
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
-
7
Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας.
Σχόλια (6)