
Μπισκότα δίχρωμα

Είναι ωραιότατα μπισκοτάκια που είδα σε κάποια εκπομπή σε κάποιο κανάλι. Την έκανα και είναι καταπληκτική. Τα παιδιά μου και ο σύζυγός μου τα λάτρεψαν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για σκόνη κακάο να προσθέσουμε σκόνη σοκολάτας. Έτσι γίνονται πιο γλυκά.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ή κομμάτια σοκολάτας.Μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς το κακάο και να γίνουν μόνο άσπρα και μετά να βουτήξουμε τη μια μεριά τους σε λιωμένη σοκολάτα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μίξερ χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό του πορτοκαλιού.
-
3
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη για να πλάθονται τα μπισκότα μας.
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Στη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο μέχρι να γίνει σοκολατένια.
-
5
Ανοίγουμε δύο φύλλα (ένα άσπρο και ένα σοκολατένιο), τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και βάζουμε αυτό το ρολό στο ψυγείο να κρυώσει λιγάκι.
-
6
Το κόβουμε φέτες και το πατάμε λίγο με τα χέρια.
-
7
Ψήνουμε στους 180° μόνο για 15 λεπτά και καλή μας όρεξη
Σχόλια (9)