Μπακαλιάρος με κουρκούτι

Μπακαλιάρος με κουρκούτι ολόκληρος ή σε μπιφτεκάκια. Ότι πρέπει για παιδάκια μια και δεν έχει κοκαλάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το συνοδεύουμε με σκορδαλιά. Για τα παιδιά μπορούμε να κάνουμε πούρε πατάτας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζετε την πέτσα από το μπακαλιάρο και το βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό.
-
2
Το επόμενο πρωί τον ξεψαχνίζετε και βγάζετε τα κοκάλα. Το ξεπλενετε και το αφήνετε στο στραγκιστιρι να φύγουν τα νερά.
-
3
Για να φτιάξετε το χυλόανακατεύετε μπύρα, λάδι, αλάτι, και τα κροκαδια. Προσθέτεται το αλεύρι. Το χτυπάτε και το αφήνεται στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
4
Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και το προσθέτετε στο χυλό και το ανακατεύετε ελαφρά.
-
5
Τέλος βάζουμε και το μπακαλιάρο στο χυλό και ανακατεύουμε
-
6
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παιρνούμε από το χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σχόλια (17)