Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα μύδια και τρίβουμε τα κελύφη τους με βουρτσάκι.
-
2
Αφαιρούμε τα ''γένια'' τους, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
-
3
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο.
-
4
Προσθέτουμε το κρασί, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
5
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, κλείνουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και τα αχνίζουμε για 4'.
-
6
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
-
7
Όποια μύδια δεν άνοιξαν, τα πετάμε και σερβίρουμε τα υπόλοιπα με το ζουμί τους.
Σχόλια (2)