Μελομακάρονα

Αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα μας την είχε δώσει η καθηγήτρια των οικοκυρικών, όταν πήγαινα Γυμνάσιο. Καταλαβαίνετε δηλαδή, είναι συνταγή από τον καιρό των δεινοσαύρων!!!!
Η αλυσιβα είναι σταχτονερο. Μπορούμε να τη φτιάξουμε από καθαρή στάχτη (θα πρέπει να είναι από ξύλα και τα ξύλα να μην είχαν πάνω χημικά, βερνίκια κλπ).
Για να τη φτιάξουμε θελουμε:
6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και 2 κουταλιές της σούπας στάχτη καθαρή και κοσκινισμενη. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την στάχτη. Ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την στάχτη να κατασταλάξει. Αφού γίνει αυτό, την σουρώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αμέσως μετά την παρασκευή της.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι.
-
3
Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.
-
4
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
Σχόλια (50)
Και κάτι ακόμα... το σιρόπι αν το αφήσεις να βράσει όπως όλα τα σιρόπια, γίνεται πολύ πηχτό.....