Μαρμελάδα κουμ κουάτ

Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα με την υπέροχη γεύση του κουμ κουάτ και το άρωμα κανέλας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την απολαύσετε με βούτυρο σε ψημένες φέτες ψωμιού ή και σε φρυγανιές, ακόμα σε τάρτες και γλυκά, αλλά το θεικό είναι να το συνδυάσετε με παγωτό καιμάκι. Φυσικά το κουμ κουάτ γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω τα κουμ κουάτ για δέκα λεπτά και σουρώνω το νερό.
-
2
Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και κάνω την ίδια διαδικασία για άλλες τρεις φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν καλά.
-
3
Κόβω τα κουμ κουάτ στην μέση και βγάζω τα κουκούτσια τους.
-
4
Τα μισά κουμ κουάτ τα χτυπάω στο μπέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντροκομμένος χυλός και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι.
-
5
Βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για δέκα λεπτά και μετά προσθέτω και όλα τα κουμ κουάτ, τα ξυλάκια της κανέλας και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα.
-
6
Βράζω μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
-
7
Μόλις κρυώσει, αφαιρώ τα λεμόνια και την κανέλα και φυλάω σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια (14)