Μακαρονάδα για χορτοφάγους

Σπιτικά μακαρόνια με λαχανικά εποχής και γραβιέρα Νάξου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή για σπιτικά μακαρόνια την έχω στις συνταγές μου. Είναι πολύ καλή και εύκολη με τη μηχανή για ζυμαρικά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγες φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή πανσέτα για πιο πικάντικα αλλά και με το σκορδάτο μπρόκολο είναι το ίδιο νόστιμα και πικάντικα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σ' ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας και ρίχνουμε πρώτα το πράσο να ροδίσει λίγο.
-
2
Μετά το μπρόκολο όπου το αφήνουμε και αυτό να πάρει λίγο χρώμα.
-
3
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
-
4
Τα ανακατεύουμε κι αυτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο.
-
6
Αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και να δέσουν μεταξύ τους μερικά λεπτά αλλά να μην μας στεγνώσουν να μείνει σάλτσα.
-
7
Έχουμε βάλει ήδη μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια και λίγο αλάτι.
-
8
Τα βράζουμε αν είναι σπιτικά 9 με 10 λεπτά και αν είναι από τα άλλα 8 λεπτά.
-
9
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σ' ένα πυρέξ.
-
10
Ρίχνουμε το βούτυρο και αρκετό τυρί και τα ανακατεύουμε.
-
11
Είναι ήδη έτοιμη και η σάλτσα μας και τη ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια.
-
12
Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε ρίχνοντας και άλλη γραβιέρα από πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια