Λεμπκούχεν - Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Πεντανόστιμα Γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Φτιάξτε τα με τα παιδάκια σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχήάν και θα είναι κάπως μαλακά στα 12 λεπτά ψησίματος, μην υποκείψετε και βγάλτε τα. Θα σκληρήνουν πολύ μετά.Το δεύτερο ταψάκι που θα βάλετε μετά ίσως χρειαστεί 1-2 λεπτά λιγότερο μιας και ο φούρνος θα είναι ήδη ζεστός.Βάλτε τα στο ταψάκι με απόσταση μεταξύ τους.Καλή επιτυχία!!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι με τη ζάχαρη και το βούτηρο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 180 βαθμούς με αντίσταση και 160 βαθμούς με αέρα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το χλιαρό πια μείγμα μελιού.Ζυμώνουμε.
-
3
Σκορπίζουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατ. Κόβουμε φιγούρες σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
-
4
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη. Άν θέλουμε χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής και αλείφουμε τα μπισκότα μας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κουφετάκια ή περλίτσες και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σχόλια (40)