Κοτόπιτα κόλαση

olgander
olgander @cook_8507163

Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, πολύχρωμες πιπεριές και φρέσκα μανιτάρια! Συνδυάζει μερικά από τα αγαπημένα μου υλικά! Ήθελα καιρό να φτιάξω κοτόπιτα, αλλά δεν κατάφερνα να βρω την ιδανική συνταγή για τα γούστα μου! Έτσι αποφάσισα να την κάνω με τον δικό μου τρόπο (ως συνήθως) και αφού το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα, την μοιράζομαι μαζί σας! Ιδού η πρώτη μου απόπειρα λοιπόν...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για φύλλα κρούστας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, σφολιάτα ή φύλλα κουρού ανάλογα τι μας αρέσει. Την επόμενη φορά θα την φτιάξω με χωριάτικο φύλλο από τα χεράκια της μανούλας μου!Το τυρί κρέμα που χρησιμοποίησα ήταν με γεύση γιαούρτι, αυτό είχα! Έβαλα 2 portobello και 3 κλασσικά άσπρα μανιτάρια. Ότι μας βρίσκεται...Το τυρί μπορεί να είναι emmentaler, motzarella, gouda, ή ότι άλλο σας αρέσει.

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  2. 275 γρ. βρασμένο και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο (μπούτι)
  3. 300 γρ. πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένες σε κυβάκια
  4. 130 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
  5. 5-6 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  6. 70 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  7. 1 χούφτα τυρί emmental τριμμένο
  8. 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  9. 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  10. 200 ml κρέμα γάλακτος light
  11. 20 γρ. φρέσκο βούτυρο
  12. ελαιόλαδο
  13. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και λίγο κάρυ
  14. λίγο γάλα για επάλειψη
  15. 1 καρότο
  16. 1 μικρό κρεμμύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτοπουλάκι μας, μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι για άρωμα. 15 λεπτά είναι υπέρ αρκετά.

  2. 2

    Σε 4-5 κ.σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε αρχικά το πράσο και στη συνέχεια τις πιπεριές ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνέχεια και το κοτόπουλο, αφού το έχουμε ξεψαχνίσει καλά πρώτα.

  3. 3

    Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι, αλάτι με προσοχή, λίγο κάρυ και την πάπρικα αν μας αρέσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και αφού ενωθούν τα αρώματα, περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος.

  4. 4

    Αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε την φέτα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, κλείνουμε το μάτι και τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα να κρυώσει και να τραβήξει το φαγητό μας.

  5. 5

    Σε ένα ταψί, βουτυρώνουμε και στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση που φτιάξαμε και απλώνουμε να πάει παντού. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

  6. 6

    Κόβουμε τα περισσεύματα από το πλάι και γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσει η πίτα μας.

  7. 7

    Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και λίγο γάλα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα χοντρά τμήματα γύρω γύρω, εκεί που έχει κλείσει η πίτα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, αέρα και κάτω αντίσταση.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (4)

pontikaki1985
pontikaki1985 @cook_8498980
Φαίνεται πολύ ωραία!! Νομίζω και η μουστάρδα που βάζεις κάνει κάπως την διαφορά!! Θα το επιχειρήσω σύντομα και θα επανέλθω! :-)

Από

olgander
olgander @cook_8507163
στις

Παρόμοιες συνταγές