Κορμός με ταχίνι

Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η συνταγή κάπου..εγω την θεωρώ δική μου εφεύρεση μιας και γεννήθηκε ενα βράδυ από ανάγκη (ουσιαστικά από λύσσα για χαλβά))
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νεράκι με τη ζάχαρη και το κακάο να λιώσουν για 5΄. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να θρυμματιστούν εντελώς και τα αδειαζουμε σε ενα μπωλ.
-
3
Ρίχνουμε στη συνέχεια το ταχίνι, το σιροπι και τέλος το βουτυρο με τη βανίλια (και την κουβερτουρα αν θέλουμε) και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Αν γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη βάζουμε λίγο μαργαρίνη ακόμη.
-
4
Στη συνέχεια βάζουμε μια μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με τρίμα σοκολάτας ή τρούφα και τυλίγουμε όπως τον κλασικό κορμό ψυγείου.
-
5
Αφήνουμε μισή ώρα στην κατάψυξη και στη συνέχεια ψύξη κανονικά.
Σχόλια (6)