Κορμός με ταχίνι

ThomaiP.
ThomaiP. @cook_8494428
,Ελλαδα

Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η συνταγή κάπου..εγω την θεωρώ δική μου εφεύρεση μιας και γεννήθηκε ενα βράδυ από ανάγκη (ουσιαστικά από λύσσα για χαλβά))

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

  1. 1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
  2. 1 βαζάκι ταχίνι (σκέτο όχι με μέλι)
  3. 5 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. κακάο σκόνη
  5. 1 βανίλια
  6. 2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη
  7. 10 κ.σ. νεράκι
  8.  Μισή πλάκα κουβερτούρα τριμένη μέσα στο μίγμα και για το "ντύσιμο"του κορμού. Εναλλακτικά τρούφα. (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νεράκι με τη ζάχαρη και το κακάο να λιώσουν για 5΄. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να θρυμματιστούν εντελώς και τα αδειαζουμε σε ενα μπωλ.

  3. 3

    Ρίχνουμε στη συνέχεια το ταχίνι, το σιροπι και τέλος το βουτυρο με τη βανίλια (και την κουβερτουρα αν θέλουμε) και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Αν γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη βάζουμε λίγο μαργαρίνη ακόμη.

  4. 4

    Στη συνέχεια βάζουμε μια μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με τρίμα σοκολάτας ή τρούφα και τυλίγουμε όπως τον κλασικό κορμό ψυγείου.

  5. 5

    Αφήνουμε μισή ώρα στην κατάψυξη και στη συνέχεια ψύξη κανονικά.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (6)

sonia sarte
sonia sarte @cook_8494018
pw-pw apaixto!!μου θύμισε κάτι γλυκάκια με χαλβά που έφαγα στην Πόλη..εγώ τα έκανα σαν τρουφάκια.έπλασα μπαλίτσες και έγιναν τέλεια!Μπράβο Θωμαή για την έμπνευση.

Από

ThomaiP.
ThomaiP. @cook_8494428
στις
,Ελλαδα

Παρόμοιες συνταγές