Κέικ τετραπλής απόλαυσης φτιαγμένο σε ένα μπωλ!

Πρόκειται για ένα κέικ με 4 διαφορετικές υφές, πανεύκολο να γίνει, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κάτω μείγμαΧτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις μπανάνες που τις έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε πρώτα κοσκινίσει. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε μέσα μαλακά τα κομμάτια-σταγόνες ή κομμάτια- της σοκολάτας.
-
3
Για το πάνω μείγμαΣτο ίδιο μπολ που ανακατέψαμε το κάτω μείγμα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι (ή τη μαργαρίνη) και τα ανακατεύουμε καλά καλά με μία κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και τα μυρωδικά που επιλέξαμε (ή ξύσμα πορτοκαλιού, ή βανίλια ή κονιάκ) και τα ανακατεύουμε με το χέρι, κάνοντας το μείγμα τρίμματα και όχι σε μορφή ζύμης.
-
4
Παίρνουμε τα τρίμματα (δεν μας πειράζει αν είναι λίγο υγρά) και τα τρίβουμε - απλώνουμε σε κομματάκια πάνω από το κέικ μας, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
-
5
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς και βάζουμε μέσα τη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για μία ώρα και μετά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να μη βγαίνει υγρό. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο (η επιφάνειά του πρέπει να έχει ροδίσει ευχάριστα για να είναι κρατσανιστή, ενώ το εσωτερικό του είναι μαλακό και υγρό όπου είναι η σοκολάτα).
-
6
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα και με ένα κουταλάκι κάνουμε σχέδια πάνω στο κέικ μας.
-
7
Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια