Κέικ με δημητριακά

Για όσους δεν προλαβαίνουν να τρώνε γάλα με δημητριακά το πρωί!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο γλάσσο δεν μέτρησα τα ακριβή ml για το γάλα γι' αυτό προσέξτε να μη γίνει ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ σκληρό. Επίσης,ανακατεύετε το γλάσσο μέχρι να είναι έτοιμο ενώ το έχετε μέσα στο μπεν μαρί. Αφού το ρίξετε στο κέικ περιμένετε μέχρι να παγώσει και το κέικ είναι έτοιμο.Καλή όρεξη!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε σε ενα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,χτυπώντας τα για 3'
-
2
Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα και ύστερα την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε
-
3
Ύστερα προσθέτουμε τα τριμμένα κορν φλέικς των 2 ειδών, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια (ή καρύδια) ενώ πλέον δεν ανακατεύουμε με το μίξερ αλλά με μια σπάτουλα
-
4
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας (κλασσική φόρμα) και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου το κέικ μας στους 180-200 βαθμούς.(το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο)
-
5
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ύστερα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει κρεμώδες το μίγμα μας χωρίς να σβωλιάσει.
-
6
Έχουμε βγάλει το κέικ μας το έχουμε ξεφορμάρει και ύστερα ρίχνουμε το έτοιμο γλάσσο, ζεστό πάνω στο κέικ
Σχόλια (3)