Κάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα

Ανοίγουμε φύλλο ζαχαρόπαστας, ετοιμάζουμε το κέικ μας και το καλύπτουμε με τη ζαχαρόπαστα.
Δείτε τις οδηγίες από το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που διοργανώσαμε.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για να καλύψουμε τούρτες που έχουν φτιαχτεί με παντεσπάνι, καθώς και με όποια γέμιση εμείς θέλουμε. Εδώ δείχνουμε απλώς την τεχνική της κάλυψης. Αφού καλυφθει η τούρτα με τη ζαχαρόπαστα, μετά μπορείτε να κάνετε όποια διακόσμηση θέλετε. Μπορείτε να ανοίξετε φύλο με τον κλασικό ξύλινο πλάστη, αλλά ο πλάστης σιλικόνης είναι καλύτερος, δεν αφήνει γραμμές και δεν κολλάει πάνω του η ζαχαρόπαστα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κέικ μας σε δυο πάτους (ή και περισσότερους ανάλογα με το μέγεθος).
-
2
Απλώνουμε λίγη βουτυρόκρεμα στον ένα πάτο και μετά λίγη νουτέλα. Η βουτυρόκρεμα βοηθάει σε αυτό το στάδιο να κλείσουν οι πόροι του κέικ και να μην απορροφήσει τη νουτέλα ή όποια άλλη γέμιση βάλουμε.
-
3
Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο πάτο του κέικ.
-
4
Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω και γύρω από το κέικ, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και να γίνει λείο.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
-
6
Απλώνουμε λίγο νισεστέ στον πάγκο μας και ανοίγουμε το φύλο της ζαχαρόπαστας.
-
7
Απλώνουμε πάνω από το κέικ το φύλλο της ζαχαρόπαστας και το λειαίνουμε με τα χέρια ή με το ειδικό εργαλείο.
Σχόλια (88)