Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίστε την κομπόστα.
-
2
Ανακατέψτε το σιρόπι της κομπόστας με το στραγγιστό γιαούρτι, όσο πιο καλά μπορείτε. Να μη μείνουν σβωλάκια!
-
3
Ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό (ή όσο λέει το φακελάκι του ζελέ) και ρίξτε μέσα τη σκόνη. ΜΗΝ προσθέσετε το κρύο νερό.
-
4
Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε το σιγά σιγά στο μίγμα με το γιαούρτι και το σιρόπι, και ανακατέψτε να γίνει ομοιόμορφο.
-
5
Μοιράστε το σε μπολάκια (εκτός και αν προτιμάτε ένα μόνο μεγάλο μπολ).
-
6
Κόψτε σε μικρά κομματάκια όσο ανανά θέλετε (εγώ το βάζω σχεδόν όλο) και μοιράστε τον στα μπολ.
-
7
Αφήστε το γιαουρτοζελέ να πήξει ελαφρώς και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.
-
8
Εάν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγύ, χτυπήστε στο μίξερ την vegetal με την άχνη μέχρι η σαντιγύ να γίνει αφράτη. Μετά στολίστε τα μπολάκια με ένα κορνέ. Απαραίτητο είναι να έχει πήξει το γιαουρτοζελέ. Voilà!
Σχόλια (5)