
Εορταστική πάπια

Ό,τι καλύτερο για γιορτινό τραπέζι. Κάτι ιδιαίτερο και εύκολο για ένα τραπέζι που θέλεις να εντυπωσιάσεις...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για το σερβίρισμα θα πρότεινα τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί να την μεταφέραμε σε ένα κατσαρολάκι και να προσθέταμε μια κουταλιά νεσεστέ, αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό, και να την σιγοβράσουμε μέχρι να πηχτώσει. Και μετά περιλούζουμε την πάπια (προαιρετικά).
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το κρασί, το χυμό από τα πορτοκάλια, το μέλι, το σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το μέλι.
-
2
Αφού μας έχει καθαρίσει ο κρεοπώλης την πάπια, την πλένουμε με τρεχούμενο νερο καλά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και την τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη, της κάνουμε ένα καλό μασάζ μέσα στη μαρινάδα και σφραγίζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη,τ ην βάζουμε μέσα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 12 ώρες.
-
3
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και την ψίχα την βάζουμε μες την κοιλιά της πάπιας και με μια οδοντογλυφίδα την σφραγίζουμε ή την ράβουμε με βρεγμένο σπάγκο.
-
4
Τώρα παίρνουμε την πάπια την βάζουμε μες τη σακούλα μαγειρέματος προσθέτοντας τη μαρινάδα, τη μαργαρίνη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και τον κύβο μας και την κλείνουμε.
-
5
Τοποθέτουμε την σακούλα μας σε ένα ταψί και προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει η σακούλα και μας διαλυθεί μετά το ψήσιμο.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 2,5 με 3 ώρες ανάλογα με το βάρος της πάπιας. Αν δείτε οτι δεν έχει πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα μετά τις 3 ώρες ανοίξτε τη σακούλα και συνεχίστε το ψήσιμο για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια