
Εναλλακτικοί κολοκυθοκεφτέδες

Οι κολοκυθοκεφτεδες μου αρέσουν πολύ αλλά επειδή αποφεύγω τα τηγανιτά και δεν τρώω αυγό έχω καταλήξει μετα από πειραματισμούς στην παρακάτω συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να μοιάζουν με τηγανιτούς στρώστε στο ταψί λαδόκολλα αλείψτε την με ελαιολαδο πριν βάλετε τους κεφτέδες και με ένα πινέλο αλείψτε ελαφριά και την πάνω μεριά τους. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα κολοκύθια και το καρότο στον χοντρό τρίφτη.
-
2
Τα βαζουμε σε ένα σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τα αφηνουμε λίγη ώρα να βγάλουν το νερό τους.
-
3
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα.
-
4
Αφηνουμε τουλάχιστον μίση ώρα στο ψυγείο.
-
5
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος.
-
6
Τους παναρουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
-
8
Στους 180 βαθμούς 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Σχόλια (2)