Ελληνική καρμπονάρα χωρίς τύψεις

Η Ελληνική καρμπονάρα είναι αυτή η εκδοχή της "παραγεμισμένης" μακαρονάδας με την κρέμα γάλακτος (το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια...), που όλοι οι γευσιγνώστες και ερασιτέχνες σεφ αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας γιατί ουδεμία σχέση έχει με την αυθεντική ιταλική συνταγή. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι πολύ νόστιμη η άτιμη, αλλά και εξόχως παχυντική. Κι επειδή στο σπίτι μας προσέχουμε για να έχουμε, επιχείρησα να μετατρέψω αυτή τη γαστριμαργική αμαρτία σε "πταίσμα" και ιδού το αποτέλεσμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πιο πλούσια τη σάλτσα, μεγαλώνετε τις ποσότητες γάλα- corn flour.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το αλλαντικό και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια
-
2
Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες και φροντίζουμε να είναι al dente
-
3
Σε ένα τηγανι με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.
-
5
Διαλύουμε το corn flour στο γάλα και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
-
6
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
-
7
Μεταφέρουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε, και ρίχνουμε το μαϊντανό (αν θέλουμε) και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
8
Απολαμβάνουμε με παγωμένο λευκό κρασί.
Σχόλια (4)