Φωτογραφία της συνταγής Εκλέρ με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Εκλέρ με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Cook12
Cook12 @cook_8452930
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

1)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40 λεπτά2)ΨΗΣΙΜΟ12 έως 15 λεπτά3)Μπορείτε να διατηρήσετε τα εκλέρ (χωρίς να τα έχετε γεμίσει με την κρέμα) στην κατάψυξη για 3 μήνες.4)Πηγή''Σοκολατένιοι πειρασμοί'', της Κωνσταντίνας Αθανασίου, από τις εκδόσεις Φυτράκη

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Υλικά

50 μικρά εκλέρ
  1. 100 γρ. βούτυρο
  2. 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  3. 1 φλ. νερό
  4. 4 αυγά
  5. 100 ml κρέμα γάλακτος
  6. 2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
  7. 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια)
  8. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  9. 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

  2. 2

    Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύ­ρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.

  4. 4

    Μετα­φέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.

  5. 5

    Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίμα­τος σχηματίζετε με το κορνέ 50 μακρόστε­να κομμάτια -5 εκατοστών μήκους το κα­θένα- και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.

  6. 6

    Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.

  7. 7

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια) και το μπράντι.

  8. 8

    Μεταφέρετε το μείγ­μα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα.

  9. 9

    Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερ­τούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφά­νειά τους με τη λευκή σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Μοιράσου

Σχόλια (5)

gianniwtiko mpaklavadaki
gianniwtiko mpaklavadaki @cook_8528491
epitelous briskw suntagh gia th zumh twn ekler!
Na sai kala pou thn anebases

Από

Cook12
Cook12 @cook_8452930
στις
,Ελλάδα

Παρόμοιες συνταγές