
Εκλέρ με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Λίγα μυστικά ακόμα
1)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40 λεπτά2)ΨΗΣΙΜΟ12 έως 15 λεπτά3)Μπορείτε να διατηρήσετε τα εκλέρ (χωρίς να τα έχετε γεμίσει με την κρέμα) στην κατάψυξη για 3 μήνες.4)Πηγή''Σοκολατένιοι πειρασμοί'', της Κωνσταντίνας Αθανασίου, από τις εκδόσεις Φυτράκη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
-
2
Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.
-
3
Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
-
4
Μεταφέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.
-
5
Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος σχηματίζετε με το κορνέ 50 μακρόστενα κομμάτια -5 εκατοστών μήκους το καθένα- και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
-
6
Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.
-
7
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια) και το μπράντι.
-
8
Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα.
-
9
Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφάνειά τους με τη λευκή σοκολάτα.
Σχόλια (5)
Na sai kala pou thn anebases