
Διαβολικά Σοκολατάκια

Μεξικάνικη Συνταγή για σοκολατάκια με κόκκινο πιπέρι. Η αυθεντική συνταγή περιείχε μεξικάνικο τσίλι αλλά επειδή παραήταν καυτερά για τα γούστα μου τα έκανα με πιπέρι καγιέν και έτσι σας τα παραθέτω.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το μέλι, το πιπέρι καγιέν και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα και βάλτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
-
2
Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Αφαιρέστε το μείγμα της κρέμας από τη φωτιά και το ρίχνετε μέσα στη σοκολάτα.
-
3
Περιμένετε για λίγα λεπτά για τη σοκολάτα να λιώσει.
-
4
Με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα από καουτσούκ, ανακατέψτε το μίγμα σιγά-σιγά μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
-
5
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι το μίγμα είναι ελαφρώς σφιχτό.
-
6
Βγάλτε ένα μεγάλο φύλλο από λαδόκολλα και ρίξτε κομμάτια από το μείγμα περίπου 1 κουταλιά. Βάλτε τα κομμάτια στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια πλάστε τα σε μπαλάκια.
-
7
Στη συνέχεια σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να σφίξουν καλά.
-
8
Λιώστε σε Μπεν Μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη.
-
9
Ανακατεύετε μέχρι λιώσει τελείως.
-
10
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ρίξτε τα σοκολατάκια μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε ξανά πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η επικάλυψη.
-
11
Αν θέλετε ρίξτε από πάνω λίγο ακόμη πιπέρι Καγιέν πριν η σοκολάτα σφίξει τελείως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια